?

Har jeg rettighet på sykestipend fra Lånekassen?

Mann 20 . 15 April 2021
Spørsmål

Hei, jeg er en kar på 20 år som sliter med alvorlig depresjon, og bipolar lidelse. Dete har gjort at jeg i de siste årene på universitet ikke har klart å åpne skolebøkene, og ligger bak med 90 studiepoeng. (har 30/120 ut dette semesteret). Har gått glipp av omtrent alle eksamner, og studielånet begynner å se dystert ut. Sammen med psykologen min har jeg bestemt meg for å permitere meg et år for å gjennomføre behandling før jeg evt. drar tilbake til universitet for å fullføre utdanningen. Har jeg rettighet på sykestipend fra lånekassen grunnet denne lidelsen, selvom jeg har så få studiepoeng? Og hvordan vil permisjonen ha en effekt på mitt forhold med lånekassen?

Mann (20)
Sosionom svarer
Hei

Ja, du kan søke sykestipend fra Lånekassen. Sykestipendet søker du etterskuddsvis i inntil 6 måneder etter at semesteret/ skoleåret er avsluttet. Så hvis du var syk høsten 2020/ våren 2021- så kan du søke for dette studieåret nå når dette vårsemesteret er ferdig. Da kan du får du omgjort inntil 4 måneder og to uker av stipendet/lånet du har mottatt til et sykestipend. Din lege eller psykolog må bekrefte sykdomsperioden i søknadsskjemaet. 

Gjelder forsinkelsene for semester fra forrige studieår, så kan har du ikke rett på sykestipend (fordi det er mer enn 6 måneder siden). Men, jeg vil likevel anbefale deg dokumentere tidligere sykdomsperioden ovenfor Lånekassen. Dette fordi forsinkelse på grunn av sykdom ikke regnes som faglig forsinkelse. Du kan dermed søke studielån som vanlig når du er klar for å begynne å studere igjen etter behandling.

Jeg legger ved en artikkel som handler om hvilke rettigheter du har som syk student.

 

Hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?